Blindr Blog
sk cz en
6 čudných vecí, ktoré vedú k šťastnému manželstvu (podľa vedy)
12/12/2018 - 16:36

Veríte na babské reči alebo vedu? Ak sa v živote riadite viac tým, čo hovoria vedci a ich výskumy, máme pre vás 6 vecí, ktoré majú viesť k šťastnému manželstvu. A sme si istí, že by ste ich neuhádli.

1. Veľká svadba

 

Univerzita v štáte Virginia, USA urobila prieskum, v ktorom skúmala 418 párov a ich korelácie medzi šťastným manželstvom a ich ďalším „osudom“. Vedci z univerzity zistili, že páry, ktoré vystrojili veľkú svadbu, mali vyššiu kvalitu ich partnerského spolužitia a celkovo boli šťastnejší.

Predtým ako sa so svojím partnerom rozhodnete dať do tlače 500 pozvánok na váš veľký deň a pozvať Karla Gotta na afterparty, ešte pribrzdite. Veľká svadba sama o sebe vám šťastné manželstvo nezaručí. Čítajte ďalej :-)

 

2. Kvalitné kosti

V štúdii so 632 dospelými jedincami bola preukázaná korelácia medzi lepšou hustotou kostí a kvalitou manželstva. Muži, ktorí nikdy nepovedali svoje „ÁNO“, boli rozídení, rozvedení alebo ovdovení mali signifikantne redšie kosti, teda osteoporózu.

Vedci zistili len túto jednu koreláciu, neprišli na ďalšie súvislosti medzi týmito dvoma faktormi. Tak kým sa im to podarí, pite veľa mlieka a jedzte mliečne výrobky. :-)

 

3. Atraktívna manželka

Štúdia psychologičky Andrey Meltzer sledovala 450 čerstvo zosobášených párov po dobu štyroch rokov.  Na konci sledovania sa mali vyjadriť, či fakt, že ich manžel/manželka je atraktívny/atraktívna vedie k spokojnosti v ich manželstve. Muži odpovedali kladne a ženy záporne. To je trochu deprimujúce zistenie, nemyslíte?

 

4. Neatraktívny manžel

Točí sa naozaj všetko okolo telesnej schránky? Hm, smutné, ale odpoveď ďalšieho prieskumu je, že točí. Pokiaľ si neatraktívny muž vezme viac atraktívnu ženu, podľa výskumníkov ju „híčka“ a tým ju robí šťastnou. Je to preto, že u mužov sa zovňajšok cení vysoko. Hm, dámy...je to fakt drsné, ale tento fakt nahráva plastickým chirurgom a firmám vyrábajúcim botox...ach, poďme radšej rýchlo na bod 5.

 

      

 

5. Spoločné koníčky? V žiadnom prípade! 

 

Človek by povedal, že ak majú partneri spoločné hobby, zbližuje ich to a tým pádom im to zabezpečí šťastný a predovšetkým spoločne strávený dôchodok. Omyl. Podľa štúdie publikovanej v Žurnále manželstva a rodiny, páry, ktoré majú individuálne koníčky majú šťastnejšie manželstvá.

Tak ak chodíte spolu na golf, či tenis...zvážte následky :-) :-) :-)

 

6. Odkladanie potomstva na neskôr

Ak sa spýtate rodičov, ako im deti ovplyvnili ich vzťah, vysoko pravdepodobne odpovedia, že ich puto zosilnelo. Podľa jednej štúdie však najšťastnejší vzťah majú mladé, bezdetné páry. Ak zvážime, že dieťa so sebou prináša veľa radostí i starostí, je to pochopiteľné. Starať sa o deti je náročné, ale isto hodné všetkého úsilia, ktoré si rodičovstvo vyžaduje.

 

 Zdroj: your tango

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.