Blindr Blog
sk cz en
Ako skončiť so žiarlivosťou?
04/02/2018 - 23:01

Žiarlite a neviete prestať? Existujú orientačné body, ktorých by ste sa mohli držať a s touto trpkou "činnosťou" raz a navždy prestať.

1.      Prečo žiarlite?
Hovorí sa, že keď sa niečoho chceme zbaviť, musíme to pochopiť. A strachu sa pozrieť do očí. Spravte to aj vy, veď žiarlivosť nie je iná, je to tiež negatívna energia, ktorú musíte zlikvidovať, aby ste mohli ďalej spokojne žiť.

 

2.       Vychutnajte si ten pocit
Keď teda príde k situácii, že pocítite žiarlivosť a budete sa nachádzať v spoločnosti priateľov, „vychutnajte“ si tento pocit so všetkými negatívnymi sprievodmi. Možno, že sa potíte, červenáte a zlosť vo vás len tak kypí. Tieto pocity bývajú sprevádzané aj hnevom a srdom, máte pocit, že sa rozplačete a navyše, častokrát ich sprevádza aj paranoja. A tá je veľmi nepríjemná.

 

3.      Nezaslúžite si lásku?
Žiarlivý človek má predstavu, že mu ktosi preberie partnera, že jeho láska má krátke trvanie, že si ju nezaslúži a že o ňu tým pádom veľmi rýchlo príde. Porozmýšľajte a do špiku kosti to rozoberte, prečo si tak málo veríte. V čom to väzí? Ak je to príliš vážne, vyhľadajte odbornú pomoc, no žiarlivosti sa zbavíte aj sama.

 

4.      Ten muž je môj
Keď teda k takej situácii príde. Napríklad, zbadáte, že váš partner si dnes pridal na facebook dve neznáme ženy alebo ste v spoločnosti, kde sa s vašim priateľom rozpráva aj niekto iný (a vy to neviete prežuť), pomyslite si: Ony sa s ním rozprávajú, je to fajn. Ale ten muž je môj. Opakujte si túto vetu čo najčastejšie. Ten muž je môj. Druhá pomoc, ktorá funguje tiež zaručene, je nič neočakávať, len si užívajte. Vnímajte ako dar, že môžete s takým cenným človekom tráviť čas. Neviete, dokedy to potrvá, no vy sa tvárte, že je to navždy.

 

Zdroj: www.bbc.com

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.