Blindr Blog
sk cz en
Herný festival Orange Y-Games priniesol napínavé turnajové zápasy a výlet do sveta Game of Thrones
30/05/2019 - 07:43

Vladimír Furdík (Night King) prezradil na Orange Y-Games 2019 informácie zo zákulisia Game of Thrones vrátane svojej verzie konca seriálu.
Mrazivo-horúca atmosféra ovládla nedávny víkend bratislavskú refinery gallery vďaka dvom jedinečným podujatiam - Orange Y-Games 2019 & VÚB Y-Con 2019. Viac ako 100  hodín programu, stovky hráčov, 3 pódia, 3 dni zábavy, viac ako 40 slovenských a českých hostí, množstvo herných zón, niekoľko výnimočných partnerov a jeden špeciálny hosť - Vladimír Furdík (Night King zo seriálu Game of Thrones), prilákali tisícky divákov na toto víkendové podujatie. 
 
Prvý deň Orange Y-Games patril odborným prednáškam z oblasti informačných technológií určených pre študentov stredných škôl Bratislavského samosprávneho kraja. BSK Tech Day študentov nielen poučil, ale aj zabavil. Návštevníci si vyskúšali stage diving v stánku VÚB banky, otestovali novú hru Days Gone na PS4 a nové herné PC zostavy “Majstrovstvá SR v elektronických športoch” od Lynx. V Omen by HP zóne si návštevníci okrem hrania mohli oddýchnuť pri sledovaní turnajových zápasov. 
 
Sobotu ovládla cosplay súťaže VÚB Y-Con a príchod špeciálneho hosťa Vladimíra Furdíka, známeho zo seriálu Game of Thrones, kde stvárnil obávaného Night Kinga. V mini besede s V.I.P. fanúšikmi prezradil detaily z natáčania seriálu a následne sa pridal do poroty cosplay súťaže. 16 skvelých súťažných čísiel zamotalo hlavy medzinárodným porotcom, ktorí následne vybrali tých najlepších. Prvé miesto si odniesla Lady Lunaria s cosplay Wizard z hry Granada Espada. Špeciálnu cenu Vladimíra Furdíka získala Minami za cosplay Arye Stark z Game of Thrones. Okrem cosplay súťaže bol programovo veľmi zaujímavý workshop profesionálnych hráčov Styka a Zera, ktorí sa úspešne presadili v zahraničnom e-sportovom biznise. 
 
Okrem toho si diváci na podujatí mohli užiť prítomnosť známych osobnosti slovenského a českého internetu ako Dev1, DeeThane, Mozilla, Donato, Žolík a iní. Nechýbal ani Selassie v Legion by Lenovo zóne, kde si zároveň mohli diváci vyskúšať najnovšie herné notebooky Lenovo Legion Y740. Festivalovú sobotu uzavrelo finále hry FIFA 19, kde si prvé miesto vybojoval FKT_Seron. 
 
Posledný deň sa na podujatí niesol v duchu Game of Thrones a turnajových finále. Už od skorého rána prúdili do refinery gallery stovky fanúšikov Hry o Tróny na autogramiádu a verejnú besedu s Vladimírom Furdíkom. Populárny moderátor Sajfa si pripravil na hviezdu Game of Thrones zaujímavé otázky a spolu s publikom sa dozvedel zákulisné informácie nielen o tomto svetovom seriáli. Vladimír Furdík sa rozrozprával aj o svojej kariére kaskadéra v roznych hollywoodskych veľkofilmoch, pripravovaných projektov, no vyjadril aj svoju spokojnosť resp. nespokojnosť s poslednou sériou Game of Thrones. Nakoniec odhalil aj svoj vysnívaný koniec Hry o tróny. Celú besedu si môžete zo záznamu pozrieť na FB Y-Games Slovakia tu: http://bit.ly/VFurdíkbeseda
 
Nedeľa po mrazivom rozhovore pokračovala s finálovými zápasmi jednotlivých hier. CS:GO turnaj ovládol tím Make money not friends. Víťazov všetkých hier si môžete pozrieť na konci článku. Okrem toho si diváci mohli v Orange stánku zahrať mini turnaj v Clash Royale, ktorému šéfovali youtuberi Mishkin a Fifqo.
 
Orange Y-Games a VÚB Y-Con sú úspešne za nami a opäť raz potvrdili rastúci záujem slovenských a českých divákov o esport, cosplay a pop kultúru. Už teraz sa môžete tešiť na najbližšie podujatie Orange Majstrovstvá Slovenskej republiky v elektronických športoch, ktoré sa uskutoční v októbri 2019 v refinery gallery Bratislava. 
Viac info o pripravovanom festivale Orange majstrovstvá Slovenska v elektronických športoch 2019 nájdete na facebookovej udalosti: http://bit.ly/OrangeMSR2019
 
Kompletné výsledky turnaja a cosplay súťaže: 
 
Counter Strike: Global Offensive: 
miesto - Make money not friends
miesto - Defeaters
miesto - xDDD
 
PUBG:
miesto - VIKU*VI
miesto - Necroraisers
miesto - Rowdy 
 
League of Legends:
miesto - Dlažobné kocky 
miesto - Fenix Sense
miesto - Thanos car
 
Hearthstone:
miesto - Vlčák 77
miesto - HiImJoZo
miesto - Aomegane
 
FIFA 19 (PS4):
miesto - FKT_Seron
miesto - RealDanek
miesto - Exors_dalas94
 
NHL 19 (PS4): 
miesto - PRCO-54
miesto - Maverick´s
miesto - Domin
 
Cosplay súťaž: 
miesto - Lady Lunaria (Wizard - Granado Espada)  
miesto - Abik-Chan (Ardyn Izunia - Final Fantasy XV)
miesto - Iuka-Chan (Kaname Madoka - Mahou Shoujo Madoka Magica)
 
Cena diváka - EMZET (Predátor)
Špeciálna cena Vladimíra Furdíka (Night King) - Minami (Arya Stark - Game of Thrones)
Figurama cena - Iuka-Chan (Kaname Madoka - Mahou Shoujo Madoka Magica)
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.