Blindr Blog
sk cz en
Kedy muži a ženy podvádzajú?
07/12/2017 - 17:42

Nikto nevstupuje do vzťahu s úmyslom podvádzať. Napriek tomu nevera existuje. Nová štúdia ukázala, že nevera je čoraz častejším fenoménom a že muži majú väčšiu šancu podvádzať v manželstve ako ženy. V akom období manželstva podvádzajú najčastejšie?
1.      Muži až neskôr
Nová štúdia zverejnená v magazíne Journal of Sex Research ukázala, že ženy najčastejšie podvádzajú v období šesť až desať rokov vo vzťahu a u mužov výrazne vzrastá pravdepodobnosť po 11 rokoch vo vzťahu.
Účastníci štúdie mali tiež za úlohu zoradiť podľa dôležitosti 29 dôvodov, ktoré ich urobia odolnými voči nevere. A to aj vtedy, ak bude príležitosť, či budú oslovený inou ženou.
 
 
2.      Faktory, ktoré podporujú vernosť
Nižšie riziko nevery je u žien ako u mužov, u ľudí, ktorí sú viac nábožensky založení a u tých, ktorí sú vo vzťahu kratšie obdobie. To sú tri najvplyvnejšie faktory na odvrátenie nevery.
Samozrejme, prvé sa mužov netýka, takže zostáva náboženské založenie a kratšie obdobie vo vzťahu.
 
 
3.      Strach zo samoty
Rozhodnutie nezapojiť sa do možnej a niekedy i ponúkanej aférky viac motivujú vnútorné ako vonkajšie podnety. Najčastejšie je to strach z toho, že dotyčný zostane sám a snaha dodržiavať morálne normy. Tieto faktory majú na zotrvanie vo vernosti väčší vplyv ako obavy z toho, aký by mala nevera vplyv na deti či partnera.
 
 
4.      Kedy je vzťah najzraniteľnejší?
K nevere zo strany muža najčastejšie dochádza, ak je doma nespokojný po sexuálnej stránke. Avšak nevera nie je vždy o sexe, nebezpečnejšia je citová. Tá vzniká najmä vtedy, ak žena mužovi nevenuje dostatok pozornosti, ak upadá komunikácia medzi nimi a ak chýbajú spoločné intímne chvíle. Nielen tie fyzicky intímne, ale citovo intímne.
 
 
5.      Prečo vlastne existuje nevera?
Viete z akých dôvodov ženy podvádzajú najčastejšie? Kvôli vzrušeniu, kvôli neschopnosti povedať nie, kvôli vplyvu alkoholu, či kvôli tomu, že sa nachádzajú vo vzťahu, ktorý nie je tým, čo by chceli.
Muži častejšie podvádzajú kvôli nedostatku záujmu zo strany partnerky, ale aj kvôli tomu, že si nepripadajú sexi, či majú nedostatok alebo prebytok voľnosti, chýba im obdiv a uznanie zo strany partnerky. Niekedy je to však len záležitosť nezrelosti a sebectva.
U oboch pohlaví je to však aj túžba vyskúšať niečo iné, nové, vzrušujúce. Najmä, ak pred manželstvom nemali možnosť sa dostatočne „vyzúriť“ po tejto stránke.
 
 
 
Zdroj: www.rd.com
POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.