Blindr Blog
sk cz en
Majú byť vo vzťahu tajomstvá?
06/01/2018 - 17:49

Máme si uchovávať svoje malé tajomstvá, ak chceme, aby naše spolužitie s partnerom bolo šťastné? Ak by sme mali veriť šéfovi technologického vývoja v spoločnosti Google Rayiovi Kurzweilovi, budeme schopní do tridsiatich rokov odovzdávať stav svojej duše počítačom.

„Keď som začínal svoju prax ako psychiater, nemali manželia skutočne na výber a boli nútení si veriť. V prípade pochybností tu boli súkromní detektívi. Dnes je všetko inak. S novými technológiami sú partneri vždy v obraze, čo robí ten druhý, aj keď si to napríklad neželá,“ hovorí psychiater Jean-Paul Mialet.

V čase selfie sa nemusíme obracať na detektívov, aby sme vedeli, že Jules šiel na pohárik s Etiennom. Stačí si otvoriť facebook a pozrieť sa na fotografie, ktoré tam určite nezabudol umiestniť. Ak sociálna sieť neponúka dostatočné záruky, stačí dotknúť sa prstom obrazovky inteligentného telefónu, aby sme si overili, kde je. Elektronická pošta, esemesky, osobné poznámky, fotografie. Mobilné telefóny dokumentujú naše kroky, gestá a dokonca aj myšlienky. Za takýchto podmienok je ťažké odolať pokušeniu, aby sme ich v prípade podozrenia prehľadali.


Svoje malé tajomstvá si uchovávame preto, aby sme nevideli chyby druhého. Odvraciame niekedy zrak, keď partner dostane textovú správu. V manželstve zdieľame život s jedincom, ktorý je nám nadovšetko drahý a na ktorom vidíme len pozitíva. Nikto však takému ideálu nezodpovedá. Nebezpečenstvo prichádza, keď si všimneme, že jeho správanie nezodpovedá tomu, čo sme si predstavovali. Málo ľudí je schopných prijať s pokojom slabosti toho druhého, hovorí Mialet. Ten je vášnivým zástancom transparentnosti a jasne sa vyslovuje za rešpektovanie súkromia každého.

 

Zdroj: www.bbc.com

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.