Blindr Blog
sk cz en
O čom chlapi klamú?
12/11/2017 - 19:23

Muži sa vždy radi predháňali, súperili a ukazovali svoju mužnú silu. Pre ich sebavedomie je totiž veľmi dôležité byť veľkým „samcom“. Niektorí si dokonca pomáhajú klamstvom.

Vedci z Washingtonskej univerzity realizovali zaujímavý výskum. Pýtali sa mužov na niektoré konkrétne veci, ktoré by mohli signalizovať ich mužnosť. Zistili, že vo veľa veciach až komicky preháňajú. Avšak, robia to vtedy, ak majú pocit, že ich mužnosť je ohrozená alebo spochybnená.


1.      Výška, auto aj koníčky
Pravý chlap je vysoký, silný, športuje, má veľký offroad, bohaté sexuálne skúsenosti ale vie byť aj nesmierne romantický. Aspoň to si myslia muži. Podľa psychologičky Sapny Cheryana je pre mužov veľmi dôležité, aby boli okolím a najmä ženami vnímaní ako mužní. Najmä tí, ktorí sa necítia dostatočne atraktívni pre ženy. Veľmi často a radi teda klamú o svojej výške a pridávajú si centimetre navyše. Tvrdia, že majú offroad, i keď im v garáži parkuje hatchback, či sedan a tvrdia, že športujú. Dokonca preháňajú v tvrdenia o svojich športových výkonoch a prezentujú sa ako agresívni a neohroziteľní.

 

2.      Počet sexuálnych partneriek aj romantických lások
Muži zvyknú preceňovať aj svoju sexualitu. Často navyšujú počet sexuálnych partneriek, a tiež ich spokojnosť. Sú presvedčení, že pre partnerku je najdôležitejšia ich výdrž, teda dĺžka styku a počet polôh. Ak konkretizujú svoje sexuálne skúsenosti, radi rozprávajú práve o týchto dvoch veciach. Pre ženy však paradoxne práve spomínané skutočnosti nie sú rozhodujúce. Muži vedia, že ženy majú rady romantiku, a tak veľa rozprávajú o tom, čo v minulosti vymysleli pre svoju partnerku.
Podľa vedcov, ktorí výskum realizovali si však muži chcú malými veľkými klamstvami predovšetkým kompenzovať nedostatok mužnosti. Muži, ktorí sú skutočne silní, vysokí a majú dostatok testosterónu nepotrebujú rozprávať o sebe, vyzdvihovať svoje výkony a najmä klamať.

 

3.      Bonus navyše
Vedci tiež zistili zaujímavý fakt. Muži, ktorí majú dostatok testosterónu milujú pikantné jedlá. Takže, ak chcete zistiť pravdu o svojom

 

Zdroj: www.younglife.org

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.