Blindr Blog
sk cz en
Poznáte tieto mýty o láske?
16/02/2018 - 10:03

Chemická reakcia, cit, alebo len (seba)klam? O tom, čo je v skutočnosti láska, sa vedci hádajú stále dookola.

1.      Láska je vecou rozumu
City bokom. Hovorilo sa, že rozum si s láskou nerozumie, no ukazuje sa, že až príliš dobre. Podprahové schopnosti v našej hlave nám našepkávajú, ktorý partner sa hodí k vašej povahe, genetickej výbave, ktorý hrdina by bol ideálnou voľbou pre počatie potomstva. Potom mozog spustí celú tú tragédiu, ktorej hovoríme zamilovanie. Ide však len o chemické procesy, zablokovanie centier racionálneho úsudku a bác ho, máme tu lásku.

 

2.      Láska na prvý pohľad funguje
Ak sme povedali, že láska je vecou mozgovej aktivity, potom pokojne môžeme pripustiť aj existenciu lásky na prvý pohľad. Americká antropologička Helen Fisher potvrdila, že pokiaľ nastane správna zhoda okolností, náš mozog vie reagovať nesmierne rýchlo. Láska na prvý pohľad sa tak podobá záchvatu z dobrého nápadu. A keďže sa do toho zapoja aj hormóny, pohlavné žľazy a orgány, vieme si nahovoriť, že dotyčný muž je princom nášho života do pár minút.

 

3.      Láska s prestávkami
Láska je fenomén, o ktorý sa treba starať. A často robiť aj veci, ktoré by spoločnosť od zamilovanej dvojice neočakávala, pritom ide čisto o vec prežitia. Reakcia na telo partnera sa môže prepáliť a byť spolu 24 hodín denne sedem dní v týždni sa nekončí stále väčšou náklonnosťou, skôr vyústi do ponorkovej choroby. Preto je dobré mať svoj vlastný svet, svoje vlastné výlety, kamarátky, odlúčenia, aby sa motor lásky v mozgu mal pravidelne dôvod naštartovať a nezadrel sa nám od silenej námahy.

 

Zdroj: www.bbc.com

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.