Blindr Blog
sk cz en
Prečo ženy podvádzajú?
10/04/2019 - 09:37

Aj keď sú ľudia väčšinou monogamní, platí to len posledných 1000 rokov. Psychoanalytička a spisovateľka Esther Perelová uvádza, že podľa dát, ktoré si zozbierala sa počet vydatých žien, ktoré uvádzajú, že boli neverné zvýšil od roku 1990 o 40 %. Na druhej strane, percento neverných ženatých mužov sa v posledných rokoch nijako významne nezmenilo. Čo je za touto zmenou, ktorá zvýšila počet afér zo strany manželiek? Nevera v manželstve bola predsa vždy v minulosti predovšetkým „parketou“ mužov.

Odpoveď na túto otázku môžeme hľadať aj vo fakte, že ženy sa odpradávna dožívali oveľa vyššieho veku ako muži. Platilo to aj v časoch, keď muži chodili do pralesov loviť mamuty a prehrali v boji o korisť. V minulosti prišli ženy často o svojich druhov  aj vo vojnách či chorobách.

 

Aj v súčasnosti platí, že ženy sa dožívajú vyššieho veku ako muži. Existuje preto teória, ktorá zdôvodňuje neveru u žien ako pudovo orientovanú. Žena cíti potrebu hľadať nového ochrancu pre seba a svoje deti,  a preto hľadá vo svojom okolí vhodné alternatívy.

 

Zdroj: www.pexels.com

 

Podľa daily.star.uk je za ženským podvádzaním genetika. Nedávna štúdia s takmer dvomi stovkami mužov a žien, vedená výskumníkmi z Binghamton University ukázala, že polovica všetkých ľudí nosí v sebe gén, kvôli ktorému majú väčšie sklony k nevere. Vedúci výskumu Justin Garcia tvrdí, že tí, ktorí majú v sebe gén DRD4 "majú častejšie nezáväzný sex, vrátane rôznych afér". No, je to zaujímavý dôvod, ale asi veľmi ťažko obhájiteľný.

 

Na druhej strane podľa antropologičky Heleny Fisherovej z Rutgerskej Univerzity 34 % žien, ktoré podvádzali, zároveň tvrdili, že sú v ich manželstve šťastné alebo dokonca veľmi šťastné.

 

Podľa vedcov skúmajúcich dôvody pre ženskú neveru majú ženy aféry v období ich najväčšej zraniteľnosti alebo veľkých životných zmien, ako je napr. odchod detí na vysokú školu alebo pri strate zamestnania. Aféra je pre nich formou úniku a hľadania komfortu.

 

 

Ďalším častým dôvodom je nespokojnosť v manželstve. Nevera je tak krikom o pomoc. Mnoho partnerských kríz sa vyrieši v manželskej poradni. No sú ženy, ktoré pred partnerom odhalia svoju neveru ako dôkaz o tom, ako veľmi boli nešťastné a nedocenené. Odhalením svojho zlyhania tak očakávajú, že si partner uvedomí, že si ich nedostatočne všímal a prehodnotí svoje správanie k nim.

 

Kým teda podľa vedcov muži najviac podvádzajú ženy najmä pre fyzické dôvody – ako je nedostatok sexu alebo sexuálne vyžarovanie inej ženy, u žien je to inak. Ak podvádzajú, je to najmä pre emócie.

 

Ilustračný obrázok:

Zdroj: www.pxhere.com

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.