Blindr Blog
sk cz en
Slovenské hrady - letný kultúrny festival na hrade Červený Kameň
11/08/2016 - 11:27

Na Slovensko prichádza unikátny festival Slovenské hrady – bude na hrade Červený Kameň.

Úplne po prvý raz ožije Slovensko projektom, ktorý je v Česku mimoriadne úspešným. Minulý rok zaznamenal vo svojej dvanásťročnej histórii rekord a zaradil sa tak medzi najúspešnejšie festivaly v Českej republike! Navštívilo ho vyše 110 000 hudobných a pamiatkových nadšencov.  Ide o festival, ktorý láka bezplatnými prehliadkami hradov a zámkov, oslovuje remeselníkov, ľudí, ktorí ctia tradície a zároveň k historickým pamiatkam priťahuje fanúšikov súčasnej populárnej hudby.

 „Teší nás, že je o  tento projekt  taký obrovský  záujem. Preto sme sa rozhodli, že tento rok oslovíme aj slovenské publikum. Pilotný ročník festivalu Slovenské hrady  bude na hrade Červený Kameň. Ak bude akcia úspešná, festival  určite rozšírime  aj o ďalšie hrady na Slovensku“, vysvetľuje český organizátor Michal Šesták.

Festival SLOVENSKÉ HRADY, ktorý sa bude konať 10. septembra na Červenom Kameni, bude predovšetkým o vystúpeniach špičky slovenskej a českej pop-rockovej hudobnej scény.  

V rámci celodenného programu vystúpia kapely Tublatanka, Desmod, No Name, Horkýže Slíže, Rytmus, Adam Ďurica, či Kristína. Z Česka na Červený kameň zavítajú kapely  Chinaski, Divokej Bill a  David Koller.  Organizátori pritom sľubujú program pre celé rodiny - účastníci festivalu budú mať  totiž možnosť využiť bezplatné prehliadky hradu, vidieť tradičných remeselníkov, historické tradície a zasúťažiť si.  V areáli bude detský kútik, pripravujú sa výtvarné súťaže, aj  celodenný program pre deti.  Organizátori sa   v týchto dňoch obracajú aj na tých, ktorí by mohli festival ozvláštniť svojou šikovnosťou.  

V prípade, že majú nejakí šikovní remeselníci záujem sa na našom festivale odprezentovať, budeme radi, ak nás budú kontaktovať. Chceme totiž na hrade Červený Kameň oživiť aj historické tradície a remeslá,“ upresňuje Michal Šesták. 

Viac informácií nájdete na www.slovenske-hrady.sk

Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.