Blindr Blog
sk cz en
Vaše priateľstvo skončilo a vy neviete prečo?
28/01/2018 - 23:12

Viete si predstaviť ten pocit bezmocnosti? Vaša dobrá priateľka, možno najlepšia, sa pre vás z neznámych príčin rozhodla, že sa s vami už nebude priateliť.

Keby ste si boli vedomá, čo sa stalo, čo je za tým. Asi by ste sa vedeli ospravedlniť, možno to pochopiť, alebo sa s tým časom vyrovnať. Ona je však zbabelá, niečo jej prekáža, hanbí sa to priznať a žiadna zámienka nie je dostatočne dobrá. Čo spravíte? Ako sa zachováte?

V prvom rade cítite, že si priateľka, s ktorou ste doteraz boli v dennodennom kontakte, drží od vás odstup. Najprv nemá čas, potom má toho času ešte menej. Začne sa pred vami kryť, možno až utekať. A vy neviete, ako sa máte zachovať. Pretože pravdu by ste vedieť chceli. Čo sa stalo? Nič nie je bezmocnejšie ako nevedieť pravú príčinu, no nemôžete sa donekonečna podlizovať, ak druhá strana nemá záujem a mlčí.

Čo ešte môžete spraviť? Najúčinnejšie je asi napísať mail. Prihovorte sa priateľke milo a na rovinu sa opýtajte, čo sa stalo, prečo sa vám začala vyhýbať. Môžete spomenúť, že sa o ňu bojíte, či sa jej niečo nestalo, ak to je pravda. A potom opíšte svoje pocity. Napíšte, že máte pocit, že sa vám dlhší čas vyhýba a rada by ste vedeli, prečo. Dopíšte svoju úvahu vetou, ktorou nič nepokazíte: Ak som ťa niečim urazila, tak sa ti vopred ospravedlňujem, nebol to zámer. Viac zrejme urobiť nemôžete. Ak neodpovie ani na tento mail, povedzte si, že ste urobili maximum. Ľudia sa schádzajú a rozchádzajú a zrejme ste si už v tom vašom priateľstve odovzdali všetko, čo bolo potrebné.

 

Zdroj: www.bbc.com

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.