Blindr Blog
sk cz en
Vianočný čas je...
24/12/2018 - 11:47

Nezabudnite, že Vianoce budú také, aké si ich urobíte, ako je to v živote so všetkým. Vianočný čas je váš. Výnimočný, voňavý, plný nádejí a otvorených dverí tam, kde inokedy bývajú závory.

Dnes sa nám nechce ani len myslieť. Ani byť sentimentálni. Čo sa nám chce, je oddychovať. Jesť. Dokončovať prípravy na večer a v pohode si užívať Štedrý deň. Dokonca aj tie občasné hádky k tomu tak akosi patria.

Vianoce sú totiž len vo výnimočných prípadoch len pohodové a bez stresu. Väčšina z nás má ale to šťastie mať široké a občas aj komplikované rodinné vzťahy a z Vianoc sa občas stane boj o prežitie niekoľkých dní či hodín. Ako sa tomu vyhnúť?

Pozrite sa na vec zo širšej perspektívy. Možno vás zakaždým vytočí strýko, neustále sa vyťahujúci svojimi úspechmi. Alebo sa každý rok napočúvate dostatok otázok k vašej imaginárnej svadbe. Nuž, nie je to to najhoršie, čo by sa vám mohlo stať.  V kruhu rodiny ste totiž celkom v bezpečí v spoločnosti ľudí, ktorí vá s majú radi.

Zenoví majstri dokonca tvrdia, že práve Štedrý deň a Vianoce, a všeobecne rodinné sviatočné stretnutia, sú tým pravým okamihom nácviku meditácie. Pretože ak v tejto konštelácii dokážete byť pokojní vo svojom strede, dosiahli ste významný meditačný míľnik :)

Každopádne, buďte láskaví, buďte súcitní, nechajte veci okolo seba plynúť. Účastnite sa príprav, bavte sa historkami, dobrosrdečne sa s ostatnými podpichujte. Nemusí byť ani dokonale upratané, nemusí byť na výber 15 chodov. Buďte spolu a vytvárajte sebe (a možno aj svojim deťom) spomienky, vďaka ktorým sa budete tešiť na každé ďalšie Vianoce.

Hlavne nezabudnite, že Vianoce budú také, aké si ich urobíte, ako je to v živote so všetkým. Vianočný čas je váš. Výnimočný, voňavý, plný nádejí a otvorených dverí tam, kde inokedy bývajú závory.

Za nás prajeme pohodové, úprimné Vianoce, pokoj v duši a úsmev na perách.

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.